PhD existence II: česko-slovenská psychologická konference (nejen) pro doktorandy a o doktorandech

 

PhD existence II: Czech & Slovak psychological conference
(not only) for postgraduates and about postgraduates



Kdy: 30. - 31. ledna 2012

Kde: Konvikt - Umělecké centrum Univerzity Palackého v Olomouci

 

 

Vážené a milé kolegyně, vážení a též milí kolegové,


dovolujeme si Vás pozvat na druhý ročník konference s názvem PhD Existence II. Úspěch prvního ročníku nás velmi příjemně překvapil, což nás zároveň motivuje a zavazuje. Mohu zaručit, že náš tým ze sebe opět vydá maximum, abyste se v Olomouci cítili příjemně a užili si prostor pro vzájemné sdílení odborných poznatků i osobních zkušeností. Na druhý ročník se mě osobně zve mnohem snáze, neboť již nemusím lákat do neznáma. Přesto bych rád představil některá vylepšení tohoto ročníku naší (nejen) doktorandské konference. Termín jejího konání jsme posunuli do tradičnějšího konferenčního termínu, a sice na konec ledna. Změnili jsme též prostředí a z moderních prostor Regionálního centra Olomouc jsme se přesunuli do prostředí s historickou atmosférou v rekonstruovaných prostorách budovy uměnovědného centra UP „Konvikt“.

 

Co se týče programu, nově jsme zahrnuli zvané přednášky zahraničních hostů, kteří se věnují problematice vedení doktorských studentů. Ovšem program a jeho kvalita je samozřejmě nejvíce závislá na vašich tématech a prezentacích, které s sebou přinášíte, čehož si velmi vážíme. A s čím můžete přispět? Páteří konference budou opět prezentace Vašich disertačních výzkumů, dále velmi uvítáme jakékoliv výzkumy či reflexe o doktorském studiu či životě PhD studentů psychologie. Opět vyhlašujeme i soutěž vtipů nebo komiksů ze života PhD studentů, kde neochvějně očekáváme tsunami Vaší kreativity. Díky Evropskému sociálnímu fondu a státnímu rozpočtu ČR Vám tuto konferenci můžeme opět nabídnout bez registračního poplatku, proto neváhejte a včas se zaregistrujte.

 

Těšíme se na shledanou v srdci Hané!

 

Za programový i organizační výbor konference

 

Miroslav Charvát


S čím můžete přispět na konferenci – shrnutí:


a) prezentací výzkumu (disertačního či jiného) ve formě přednášky, workshopu či posteru,


b) vtipy či komiksy ze života PhD studentů. 


c) jen se podívat a neformálně sdílet své zkušenosti – konference je bez poplatku.


Plakát konference ke stažení zde.



Na konferenci PhD existence II vystoupí tito zvaní hosté: Mgr. Stanislav Ježek, PhD; Mgr. et Mgr. Jan Mareš, PhD na téma výuka psychologie; dále Wander van der Vaart, PhD, PhDr. Martin Loučka a Prof. PhDr. Jiří Mareš, CSc. na téma zkušenosti s doktorátem. Více info zde.